Home
biografie
kunst in opdracht
kunst collectie
workshops
exposities
blog
contact

Art by Neeltje Schilleman

Art by Neeltje Schilleman

van burn-out naar
KLEURRIJKE KUNST

"What makes you happy?"
Het is goed om soms stil te staan, bij wat je echt gelukkig maakt. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de gehandicaptenzorg, besloot ik het roer om te gooien en volledig voor het schilderen te gaan. Mijn hart achterna.

Een burn-out reset je hele lijf en je algehele zijn. Het betekent de start van een nieuw begin…in mijn geval: Neeltje 2.0. Achteraf zie ik deze tijd als een cadeautje aan mezelf. Ik heb zoveel over mezelf geleerd en mezelf mogen ontwikkelen op zowel persoonlijk als creatief vlak. Ik ben oprecht gelukkig op mijn nieuwgekozen pad en zonder mijn burn-out was ik hier nooit beland.

Colorful & joyful art
Wat ooit begon als schilderen op therapeutische basis heeft zich ontwikkeld tot een serieuze activiteit. Ik vind het heerlijk om met m’n kwasten en verschillende kleuren verf bezig te zijn. In die kleuren ligt ook mijn talent, het zijn kleuren waar je blij van wordt, waar je naar blijft kijken en waar je energie van krijgt. Sprankelend en uniek, geen twee werken zijn hetzelfde en dat maakt mijn schilderijen zo bijzonder. M’n stijl laat zich het beste omschrijven als POPART met een realistische twist.

Girlpower
De weg die ik heb afgelegd heeft me geïnspireerd tot: Girlpower en alles daaromheen. Ik schilder graag vrouwen met een intense gezichtsuitdrukking en daarbij is de uitdaging om deze vrouwen letterlijk van het doek te laten “spatten”. Het begint steeds vaker te kriebelen om ook wat anders te schilderen, maar portretten en werk in opdracht blijven een hele eer en bijzonder leuk om te doen. 

The circle around
Nu zo veel schilderijen verder, voelt het alsof de cirkel rond is. Als klein meisje kon ik hier alleen maar van dromen. Altijd tekende ik al poppetjes en gezichtjes, opa bewaarde er hele verzamelingen van in zijn portemonnee. De portretten die ik nu schilder zouden daarin niet meer passen, maar wat zou opa trots zijn op zijn kleindochter. En ze aan iedereen laten zien die het maar wilde. Vervlogen herinneringen aan een fijne jeugd, met opa en oma Ghering. Kleine meisjes worden echter groot en krijgen zelf ook rimpels. Maar dat is weer een heel ander verhaal...

Een glimlach toveren op het gezicht van mijn klanten, is het mooiste wat er bestaat. Ik zit boordevol creatieve ideeën en energie, op naar een toekomst vol kleur en inspiratie. Waarin ik mijzelf toon in mijn schilderijen.

Groetekuzzz

Neeltje Schilleman